Visste ni att det är bra för hjärnan att prova nya saker. Det behöver inte vara hemst avancerat, det kan t.ex. bara handla om att gå en annan rutt i matbutiken än den man vanligtvis brukar göra. Eller att prova en ny maträtt, från en helt annan matkultur!
Det har vi gjort den här veckan. På fredagen gjorde jag en libanesisk moussakagryta enligt recept från tidningen hälsa. Jag råkade dock ha i lite för mycket torkad chili så den blev jättestark! Men jag försöker att se det som en uppiggande sak istället för något negativt, haha. Man får väl halsa i sig mjölk om det är för olidligt.
Auberginer, kikärter, krossad tomat, lök och kryddor. En positiv smakupplevelse trots allt.
Besitter du något smaskigt recept med aubergin?
Vi brukar grilla auberginskivor med riven ost på. Det är supergott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
bykättika med apelsin
10 januari tog jag tillvara skalet från ekologiska apelsiner och dränkte dem i ättika. Två veckor senare provade jag använda lösningen som b...
-
Veckans ledord: socialt umgänge. Tisdag-fredag var jag i Ekenäs och på lördagen tog jag ett litet pick och pack och drog till Kolho till m...
-
I dagens lucka fick jag en nattkräm (20ml) från urban veda. Den kom völdigt lägligt, min nuvarande nattkräm är snart slut. Den doftar ganska...
-
Jag halkar lite efter i julkalendern (vi gjorde en 3 dagars snabbvisit till Kajana) men jag ger inte upp utan här presenterar jag flera luck...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar