Visste ni att det är bra för hjärnan att prova nya saker. Det behöver inte vara hemst avancerat, det kan t.ex. bara handla om att gå en annan rutt i matbutiken än den man vanligtvis brukar göra. Eller att prova en ny maträtt, från en helt annan matkultur!
Det har vi gjort den här veckan. På fredagen gjorde jag en libanesisk moussakagryta enligt recept från tidningen hälsa. Jag råkade dock ha i lite för mycket torkad chili så den blev jättestark! Men jag försöker att se det som en uppiggande sak istället för något negativt, haha. Man får väl halsa i sig mjölk om det är för olidligt.
Auberginer, kikärter, krossad tomat, lök och kryddor. En positiv smakupplevelse trots allt.
Besitter du något smaskigt recept med aubergin?
Vi brukar grilla auberginskivor med riven ost på. Det är supergott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
bykättika med apelsin
10 januari tog jag tillvara skalet från ekologiska apelsiner och dränkte dem i ättika. Två veckor senare provade jag använda lösningen som b...
-
Ni vet när solens sken förändras på hösten, det blir gulare och solen ligger lägre? När det doftar höst och man känner vibbar av förändringa...
-
Det låter klyschigt men; jag är så jäkla nöjd med min första större tatuering! Jag har drömt om ett blåbärsris i över 3,5 år. Orsakerna till...
-
Jag kommer aldrig känna glädje igen . Så kändes det igår under en stund, precis efter art jag kommit till mammas efter att ha besökt en vän...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar