onsdag 31 juli 2019

Min garderob

Den som är ens lite minimalist har säkert hört om Project 333 och Capsule wardrobe. Själv följer jag ingendera, men med jämna mellanrum (ungefär var annan-var tredje månad) går jag igenom min garderob för att få en helhetsbild av vad jag använder och framförallt vad jag tycker om. Idag tog jag även tag i att skriva ner hur många jag har av ett och var plaggtyp. Flera minimalister rekommenderar att ta foto på alla plagg och spara dem på datorn, för en bättre helhetskoll, men det känns FÖR arbets-samt enligt mig.

MIN GARDEROB (sommarhalvår)

T-shirts: 11 varav  4 för fritid, 7 för jobb
Pyjamasöverdelar: 5 (de flesta är avvarade t-shirts)
Toppar: 8
Festliga toppar: 3
Munkjacka: 5 varav 2 är för jobb
Koftor/Tröjor/Blusar: 13
Kavajer: 1
Klänningar: 4 varav 2 är vardagsklänningar
Behå: 4


Två basic T-shirts, en helblommig med text samt en ljusgrå med broderier representerar mina T-shirts.


Sportbehå: 1
Sporttopp: 3
Sportlångärmad: 2
Sportshorts: 1
Gymtights: 2

Strumpbyxor/Tights: 5
Yllesockor: 10
Skarf/Sjal: 4
Simdräkt: 1
Bikini: 1

Strumpor:
22 par
Trosor: 20

Jeans: 4 varav 2 för fritid, 2 för jobb
Byxor: 3 (varav 1 är finbyxor)
Mjukisbyxor: 2
Shorts: 1


Den turkosa jackan är ny och är i modellen Salene från IcePeak. Den grå jackan är  även den från IcePeak men jag minns inte vad modellen heter. Gråa jackan är sönder i fickan och så urtvättad att hinnan som är vattenavstötande har slitits bort. Det är 2 år sedan jag köpte den och jag har varit så himla nöjd så det var inte svårt att bestämma sig för vilket märke jag skulle investera i när det var dags att köpa ny jacka. Jag råkade gå in i Luhta Brand Store under en superrea och fyndade den nya jackan för endast 51€ (då den som ny kostat 129€). 


Jackor: 2 (1 allvädersjacka, 1 finare)
Skor: 4 (joggingskor, finare promenadskor, 2 par sandaler)
Gummistövlar: 1
Crocs: 1
Kepsar: 2


De gamla skorna från Reebok är förutom slitna på utsidan även trasiga på insidan. De ersätts nu av svarta, snörfria, skor från Luhta. 


TOTALT: 146 plagg


Jag ser ju att jag med fördel kunde rensa i kategorin Koftor/Tröjor/Blusar eftersom jag anser det är många plagg men även för att jag vet att jag i första hand alltid väljerl mina munktröjor istället för en tröja utan huva.

Strumpor och trosor behöver jag antagligen inte köpa på åtminstone 1 år. Dock märker jag att strumporna slits sönder i snabb takt nu.

Tycker du att 146 plagg är mycket eller lite? Motivera gärna ditt svar!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

bykättika med apelsin

10 januari tog jag tillvara skalet från ekologiska apelsiner och dränkte dem i ättika. Två veckor senare provade jag använda lösningen som b...